Strøelse

Der findes efterhånden en hel del forskelligt strøelse, og hvilket man bruger kommer mest an på hvad man personligt har af ønsker til strøelsen. Jeg vil her gennemgå de typer strøelse, som er mest brugt, og som kan findes i stort set alle dyrehandlere.

Hemp:

Ligesom spåner er hemp rimelig billigt, og det kan findes i de fleste dyrehandlere. Hemp indeholder stadig støv, men ikke nær så meget som spånerne kan indeholde, hvilket er en fordel for både ejer og hamster. Hvis man, som jeg, kan lide et naturligt udseende i buret, kan hemp være et godt valg.

Strøelsen kan fås både med og uden eukalyptus, personligt fraråder jeg hemp eukalyptus. Når der er tilsat eukalyptus kan strøelsen have en kraftig duft af det, og da hamstere primært brugere deres lugtesans og hørelse til at orientere sig, og hamstere føler sig trygge i et bur der dufter af dem selv, kan duften af eukalyptus være problematisk.

Carefresh og Boxo

Carefresh og Boxo er meget ens, og bliver derfor gennemgået fælles.

Carefresh og boxo er dyrere end hemp, men har også en længere holdbarhed, og man kan ofte gå op til 2 måneder mellem skift. Begge typer er baseret på papir pulp, og fremstilles uden blegemidler. Strøelsen er hurtigt blevet populær til små gnavere, fordi det er støvfrit, og fordi det kan holde længere inden man behøver skifte buret.

Når man ser en pakke med boxo eller carefresh tænker man ofte, at det ikke ser ud af så meget. Men, det da det er sammenpresset, udvider sig  meget, når hamsteren begynder at rode rundt i det, og man skal derfor være lidt forsigtig med at fylde for meget i buret.

Om man vælger boxo eller carefresh er en smagssag, boxo er billigere og fås kun i den naturlige brunlige farver, hvor den lidt dyrere carefresh kan fås i adskillige farver.