Frugt – også tørrede:
- Æbler
- Pærer
- Banan
- Melon
- Vindruer
Bær:
- Blåbær
- Jordbær
- Hindbær
- Tyttebær
Nødder – aldrig saltede:
- Jordnødder
- Søde mandler
- Hasselnødder
- Vandkastanje
- Cashewnødder
- Paranødder
- Pecannødder
- Pistacienødder
- Valnødder
Frø:
- Agern
- Lucerne
- Boghvede
- Hørfrø
- Græskarfrø
- Sesamfrø
- Solsikkefrø
- Havre og havregryn
- Hirse
- Rug
- Spelt
- Ris
Grøntsager:
- Gulerødder
- Agurk
- Broccoli
- Asparges
- Bønnespirer
- Radiser
- Ærter
- Majs
- Squash
- Selleri
- Rucola
- Spinat
- Hjertesalat
- Pastinak
- Bok Choy
- Julesalat
- Grønne bønner
- Søde kartofler
Kål:
- Rosenkål
- Grønkål
- Blomkål
Svampe:
- Champignon
Andet godt:
- Babymos
- Havregrød – lavet på vand og uden salt
- Pasta – både rå og kogt uden salt
Urter:
- Brøndkarse
- Basilikum
- Persiller
- Mynte
- Karse
- Salvie
- Dild
- Lavendel
- Pebermynte
- Koriander
- Citronmelisse
- Estragon
- Oregano
- Merian
- Timian
- Portulak
Kød – kogt uden krydderier:
- Kylling
- Kalkun
- Oksekød – kan gives råt
- Svinekød
- Fisk
Andet proteinrigt:
- Fårekyllinger – tørret og rå/levende
- Græshopper – tørret og rå/levende
- Melorme – tørret og rå/levende
- Æg
- Linser
- Tofu
- Hundekiks
- Katte tør- og vådfoder
- Tørret kød til hunde og katte
Hamstere må ikke få:
- Tomater – indeholder høje mængder solanin
- Purløg – indeholder thiosulfater og disulfater som ødelægger hæmoglobin
- Løg – indeholder thiosulfater og disulfater som ødelægger hæmoglobin
- Hvidløg – indeholder thiosulfater og disulfater som ødelægger hæmoglobin
- Forårsløg – indeholder thiosulfater og disulfater som ødelægger hæmoglobin
- Porrer – indeholder thiosulfater og disulfater som ødelægger hæmoglobin
- Menneskeslik – chokolade, slik og chips
- Bitre mandler – indeholder et kemisk forstadie til blåsyre
- Stenfrugter – blommer abrikos o.l. – indeholder et kemisk forstadie til blåsyre
- Avokado – inderholder et sukkerstof, som er giftigt for mange dyr
- Citrusfrugter – citron- appelsin o.l -højt indhold af syre
- Aubergine – indeholder høje mængder solanin
- Kartofler – både rå og kogte- indeholder høje mængder solanin
- Raberberstilke plus blade – indeholder høje mængder oxalsyre
- Krydret mad – gælder også salt
- Giftige svampe