Godbider

Frugt – også tørrede:

  • Æbler
  • Pærer
  • Banan
  • Melon
  • Vindruer

 

Bær:

  • Blåbær
  • Jordbær
  • Hindbær
  • Tyttebær

 

Nødder – aldrig saltede:

  • Jordnødder
  • Søde mandler
  • Hasselnødder
  • Vandkastanje
  • Cashewnødder
  • Paranødder
  • Pecannødder
  • Pistacienødder
  • Valnødder

 

Frø:

  • Agern
  • Lucerne
  • Boghvede
  • Hørfrø
  • Græskarfrø
  • Sesamfrø
  • Solsikkefrø
  • Havre og havregryn
  • Hirse
  • Rug
  • Spelt
  • Ris

Grøntsager:

  • Gulerødder
  • Agurk
  • Broccoli
  • Asparges
  • Bønnespirer
  • Radiser
  • Ærter
  • Majs
  • Squash
  • Selleri
  • Rucola
  • Spinat
  • Hjertesalat
  • Pastinak
  • Bok Choy
  • Julesalat
  • Grønne bønner
  • Søde kartofler

 

Kål:

  • Rosenkål
  • Grønkål
  • Blomkål

 

Svampe:

  • Champignon

 

Andet godt:

  • Babymos
  • Havregrød – lavet på vand og uden salt
  • Pasta – både rå og kogt uden salt

Urter:

  • Brøndkarse
  • Basilikum
  • Persiller
  • Mynte
  • Karse
  • Salvie
  • Dild
  • Lavendel
  • Pebermynte
  • Koriander
  • Citronmelisse
  • Estragon
  • Oregano
  • Merian
  • Timian
  • Portulak

 

Kød – kogt uden krydderier:

  • Kylling
  • Kalkun
  • Oksekød – kan gives råt
  • Svinekød
  • Fisk

 

Andet proteinrigt:

  • Fårekyllinger – tørret og rå/levende
  • Græshopper – tørret og rå/levende
  • Melorme – tørret og rå/levende
  • Æg
  • Linser
  • Tofu
  • Hundekiks
  • Katte tør- og vådfoder
  • Tørret kød til hunde og katte

 

 

Hamstere må ikke få:

  • Tomater – indeholder høje mængder solanin
  • Purløg – indeholder thiosulfater og disulfater som ødelægger hæmoglobin
  • Løg – indeholder thiosulfater og disulfater som ødelægger hæmoglobin
  • Hvidløg – indeholder thiosulfater og disulfater som ødelægger hæmoglobin
  • Forårsløg – indeholder thiosulfater og disulfater som ødelægger hæmoglobin
  • Porrer – indeholder thiosulfater og disulfater som ødelægger hæmoglobin
  • Menneskeslik – chokolade, slik og chips
  • Bitre mandler – indeholder et kemisk forstadie til blåsyre
  • Stenfrugter – blommer abrikos o.l. – indeholder et kemisk forstadie til blåsyre
  • Avokado – inderholder et sukkerstof, som er giftigt for mange dyr
  • Citrusfrugter – citron- appelsin o.l -højt indhold af syre
  • Aubergine – indeholder høje mængder solanin
  • Kartofler – både rå og kogte- indeholder høje mængder solanin
  • Raberberstilke plus blade – indeholder høje mængder oxalsyre
  • Krydret mad – gælder også salt
  • Giftige svampe