Redemateriale

Redemateriale er et utroligt vigtigt emne at tænke over før man tager ud og køber tilbehør til en hamster. Dyrehandlerene vil utroligt gerne sælge hamstervat og hø til redemateriale, men begge disse ting kan skade hamsteren, hamstervat kan afskære blodomløbet i lemmerne hvis det vikles om dem, da hamsteren ikke selv kan bide eller hive det over, og hø kan lave sår i kindposerne, og da hamstere ikke har et ernæringsmæssigt behov for hø, anbefales det ikke at bruge hø.

Hempfibre/kokostrævler

Denne type redemateriale har jeg ikke selv prøvet. Det består af naturlige fibre som giver et godt og naturligt udseende alternativ.

Toiletpapir og lignende papir produkter

Toiletpapir er et godt alternativ som redemateriale, og et mange hamsterejere bruger. Det skal være uparfumeret og uden farvestoffer. Det er vigtigt ikke at bruge køkkenrulle, da det ikke er lavet til at gå i opløsning, når det kommer i kontakt med væske.

Der er lignende alternativer, som kan købes hos nogle få dyrehandlere.

Crinckles

Crinckles er et papirprodukt, som består af foldede papirstrimler, som kan være i forskellige farver. Ofte kan man finde poser med mange forskellige farver i, så det giver et farverigt look.