Buret

Det er vigtigt man anskaffer sig et bur i den rigtige størrelse til sin hamster. Hamsteren bruger meget at sin tid i buret, og selvom man tager dem ud i løbet af dagen, tilbringer de stadig det meste af deres aktive tid i buret. Har man et for lille bur bliver hamsteren let stresset og vil gerne ud.

Burstørrelse

Et guldhamsterbur skal være minimum 80x40x35 cm, dette er et absolut minimum. Minimum størrelsen til en dværghamster er 55x40x25 cm, Aller helst ser jeg at de får bure på minimum 70×40 cm i ubrudt bundareal. Det er vigtigt at være opmærksom på at tremmebure sjældent egner sig til kinesisk hamster og roborovski dværghamstere. Roborovski dværghamstere skal have en tremmeafstand på maksimum 0,7 cm for at de ikke kan komme ud mellem tremmerne.
Jeg anbefaler også at man ikke køber et bur som er for højt, hamstere kan godt finde på at klatre i tremmer, men de er ikke særligt gode til det, så der er en risiko for at de kan falde ned og komme til skade. Tremmeklatring kan være tegn på en stresset hamster, der kan skyldes buret er for lille.
husk at medfølgende hjul til burene oftest er for små og skal skiftes ud, dværghamstere skal have hjul på minimum 20 cm i diameter, og guldhamstere skal have hjul på minimum 28 cm i diameter.