Youtube kanaler

Jeg følger lidt forskellige youtube kanaler, nogle er af videnskabelig natur, andre er underholdning. Jeg vil præsentere dem, som jeg vil anbefale fra de to kategorier.

Videnskab

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

SciShow, SciShow Psych og SciShow Space
SciShow gør et super godt arbejde for at gøre videnskab og videnskabelig forskning forståeligt. I teksten til hver video oplyses de kilder, der er brugt til at lave afsnittet, så man kan altid selv læse videre, hvis man har lyst. Der er også en kanal der hedder SciShow Kids, men denne har jeg ikke set videoer fra.

 

AsapSCIENCE
Denne kanal bruger primært illustrationer til at gøre videnskabelige emner let forståelige. I teksterne til disse videoer, gives der også kilder og links til yderligere info om emnet. En af de ting jeg især elsker ved denne kanal, er at de laver videnskabelige parodier på populære sange med jævne mellemrum.

 

CrashCourse
Crash Course er meget mere end bare videnskab, det er mere en undervisnings kanal. De dækker biologi, kemi, historie, literatur, mytologi og mange flere emner. Videoerne giver en letforståelig og overordnet viden om de mange forskellige emner. Der findes også en Crash Course Kids, men denne har jeg ikke set videoer fra.

 

Journey to the Microcosmos
Hvis man er interesseret i mikroorganismer, som kun kan ses gennem et mikroskop, så er dette en kanal man vil elske. Den er en smule mere nørdet end de andre, men jeg elsker den. I hver video udforskes et emne i forbindelse med mikroorganismer. Selve videoerne er optaget gennem et mikroskop, og information gives som voice-over af Hank Green. 

 

PBS Eons
Denne kanal omhandler livet gennem jordens historie, lige fra livets opståen, og op til slutningen af den sidste istid. Så hvis man interesserer sig for, hvordan livet har udviklet sig, og hvordan livet på jorden er vokset tilbage fra næsten at være udryddet flere gange, så er det lige kanalenfor en.

 

zefrank1
Det kan diskuteres, hvorvidt man vil inkludere den som videnskab. Men jeg har placeret den her, fordi jeg følger kanalen for hans serie af videoer kaldet True Facts, hvor han på underholdende vis fortæller om forskellige grupper af dyr.

 

 

Underholdning

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Critical Role
Dette er en af mine nyere yndlings kanaler. Det er en gruppe amerikanske voice actors, som hver torsdag spiller Dungeon and Dragons. Det lyder måske ikke så interessant at se andre spille rollespil, men denne gruppe gør det sjovt og interessant at følge.
De laver også andre serier, blandt andet et talkshow, hvor der tales om det seneste afsnit.

 

Mental Floss
Denne kanal er fuld af spændende fakta, hver video giver en række facts om et specifikt emne. Så der er rig mulighed for at lære nogle sjove facts, hvilket er noget jeg er absolut fan af, jeg elsker sjove facts. Kanalen har kørt i 6 år, og i starten var det primært John Green der præsenterede de mange facts.

 

Vlogbrothers
Denne kanal er vlog kanal for Hank og John Green, og den foregår lidt som en samtale mellem dem, hvor de fortæller hinanden om forskellige tanker og ideer. Det giver nogle interessante videoer, men er nok mest sjovt hvis man følger de to lidt. Jeg begyndte først at følge kanalen. efter jeg havde fulgt deres andre kanaler et stykke tid.

 

QI: Quite Interesting
Kanalen for tv-showet QI, her kan man finde forskellige klip fra showet. Denne kanal er igen en kilde til mange sjove facts og mange grin.

 

REACT
Denne kanal er som udgangspunkt en kanal, hvor forskellige generationer og youtubere reagere på forskellige former for musik, spil, mad og mange andre ting. Oveni laves der videoer med udfordringer, som prøv ikke at synge, prøv ikke at bevæge sig osv.