Om mig

Mine interesse områder
Jeg har en lang række af interesser, men det primære interesse område er biologi og natur, hvilket er det denne del af min hjemmeside vil handle om. Nogle af minde primære interesser er nærringstof kredsløb, populations dynamik, dyreadfærd, dyrevelfærd, beskyttelse af truede arter og evolution. Dette er blot et uddrag af de interesser der kan komme til udtryk her på siden, derudover interesserer jeg mig for computerspil, især World of Warcraft. Da jeg har en personlig erfaring med livet med depression er denne sygdom også noget der interesserer mig, da det hjalp mig at forstå, hvad det var jeg gik igennem og hvad der lagde bag sygdommen. Jeg brænder blandt andet for at vi skal arbejde mod at fjerne den stigmatisering der findes omkring mentale sygdomme.

Min faglige baggrund
Jeg er uddannet bachelor i miljøbiologi og miljøplanlægning fra Roskilde universitet, og er i gang med at læse kandidaten på samme linier og universitet. Miljøbiologi forholder sig til hvordan de forskellige dele af naturen arbejder sammen og fungerer, nærringsstofskredløb, zoologi, botanik, og populationsdynamic, er væsentlige bestanddele af den linie, men også økotoxikologi er en vigtig del af det. Miljøplanlægning er mere samfundsvidenskabeligt, og omhandler miljøreguleringer i forhold til bygninger, biler, industri og meget mere, generelt miljølovgivning. Men det handler også om, hvordan man kan implementere ny teknologi og viden indenfor miljøbeskyttelse, på en måde som fungerer for både miljøet og os mennesker. Jeg færdiggjorde gymnasiet tilbage i 2006, med planen om at ville være dyrepasser. Men har man ikke allerede en læreplads er det så godt som umuligt. Så efter grundforløbet, begyndte jeg at arbejde ved landbruget, havde i forbindelse med biologi i gymnasiet, taget et forløb på Riberkjærgaard landbrugsskole kaldet grøn linie. Dette indebar at jeg havde det første år af landbrugsuddannelsen. Efter en knallertulykke i 2007 måtte jeg desværre droppe dette og finde andre veje at gå. Jeg forsøgte mig som multimediedesigner, tog grundforløb som kok og bager, og endte så på miljø og ressourcemanagement på SDU i Esbjerg. Det var ikke helt naturvidenskabeligt nok for mig, så efter et år der valgte jeg at flytte til Lyngby og starte på Roskilde universitet.

Min personlige baggrund
Jeg er opvokset på landet, hvor mine forældre havde et fritidslandbrug, det første jeg kan huske var vi havde høns og hund, det udviklede sig senere til også at have katte. Mine forældre valgte at de ville have frilandsgrise, hvilket jeg syntes var fantastisk at have, og jeg var ofte med ude og hjælpe til. Min storebror fik lov at få et par kaniner af racen tysk kæmpeschecke, som hurtigt blev mange, og det endte med vi alle havde kaniner, det blev dog valgt at stoppe med at have kaniner, da det blev for stort for os, og derfor mistede vi bør lidt af interessen. Dengang var alt det med opdrættere osv. Ikke særlig udbredt, og dyr var i stor grad noget man let anskaffede sig. Senere kom også fedekalve, gæs og moskusænder til, her fik jeg lov at udleve min kærlighed til dyrene ved at få lidt flere pligter omkring dem. Dengang ønskede jeg brændende at blive dyrlæge, og alt der kunne give mig lov til at passe dyrene og bruge tid på dem var fantastisk.